top of page
Bevlogen trainer van lichaam en geest!

Wie is Jago?

Ik ben 55 jaar, samenwonend met mijn vrouw en dochter, kritische denker, levens- en bewegingsgenieter en sensibel persoon.

Hoewel verre van perfect, voel ik mij meestal meer dan tevreden met mezelf, mijn leven, medemensen, de wereld en het leven zelf. Sinds 2,5 jaar heb ik een zienswijze en een leefwijze bereikt waardoor ik mij grotendeels op mijn gemak, vredig, tevreden, accepterend, gelukkig en dankbaar voel. Het is fantastisch om bijna continue alles als ruimschoots goed genoeg te kunnen ervaren en diep te genieten van kleine en grote dingen! 

Ik help je graag op weg naar diezelfde beleving!

 

Mijn missie

Mijn missie is het helpen verminderen van jouw onnodig lijden aan mentale en lichamelijke uitdagingen, waardoor je veel meer kunt ontspannen en genieten.

Ervaringsdeskundige

Ik heb uitgebreide en diepgaande persoonlijke ervaring met verschillende uitdagende levenssituaties in verschillende levensfasen. 

Ik heb er flink onder geleden, maar ze inmiddels diep doorleefd en bewust verwerkt. Ik zie ze nu als uitermate waardevolle levenslessen!

Het gaat hierbij onder andere om: traumatische jeugdervaringen, eenzaamheid, angsten rondom seksualiteit, negatief zelfbeeld, perfectionisme, overcompensatie, prestatiesport, gebrek aan vertrouwen, fysieke overbelasting en beperkingen, scheidingen en rouwverwerking, familieconflicten, omgaan met agressie en levensbedreiging, depressiviteit, ouderschap, uitdagende werkomgevingen in gezondheidszorg, ict en bankensector, hyperventilatie, burn-out, conflicten met management, financiële onzekerheden, suïcidale gedachten en meerdere therapeuten en therapieën.

Gedurende mijn ruim 55 levensjaren heb ik o.a. steun gezocht in kennis en ervaringen middels opleidingen, therapieboeken, zelfhulpboeken, oosterse wijsheden en therapeuten.

Uit al die bronnen heb ik een aantal eenvoudige basisgedachten, ontspannen mentale en fysieke oefeningen en inzichtgevende schrijfsessies in mijn dagelijks leven ingepast. Ze gaven en geven mij steeds weer een realistisch inzicht in mezelf, de mensheid en het leven. Zelfwaardering, zelfcompassie, compassie en mindfulness bleken voor mij sleutelbegrippen tot het lichte leven dat ik nu leid.

 

Ik kan de meeste aspecten van mijn zware verleden nu onderkennen, begrijpen en accepteren. Ik heb alle mensen (inclusief mezelf) daadwerkelijk kunnen vergeven voor het leed dat ik door hun gedrag heb ervaren. Dat bleek zeer bevrijdend. Ik heb er vrede mee. Ik ben nu zelfs dankbaar voor alle lessen die ik heb kunnen leren uit de zwaarste periodes uit mijn leven. Ik ben daardoor nu wijzer dan ooit en kan goed voor mezelf en de ander zorgen.

Ik deel mijn kennis en ervaringen heel graag met jou, zodat ook jij veel lichter verder kunt!

 

Mijn scholing

Ik ben gediplomeerd fysiotherapeut met certificaten voor haptonomie, fitness-, personal en mindfulness trainer. Ik doe mijn hele volwassen leven aan zelfstudie en toepassing van boeddhistische, mindfulness en psychotherapeutische interventies. Ik ben inmiddels ook gezondheidsambassadeur in Amsterdam.

Daarnaast heb ik jarenlange ervaring met o.a. voetbal-, schaats-, tennis-, rock and roll-, tango- en salsa-beoefening.

 

Werkervaring

Ik ben werkzaam geweest als fysiotherapeut, MLK-jongerenbegeleider, groepsleider, ICT-programmeur, coördinator en manager. De afgelopen jaren ben ik werkzaam als fitness instructeur op verschillende locaties van het Universitair Sport Centrum van Amsterdam.

Ik geef aldaar o.a. individuele mindful trainingsessies. Vanaf 2019 coach ik verschillende mensen persoonlijk en gaf meerdere  bewustwordings-, bewegingstrainingen en workshops in Amsterdam.

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit mijn persoonlijke ervaringen en o.a. het boeddhisme, mindfulness, tai chi en bewegingswetenschappen.

Ervaringsdeskundige
bottom of page