top of page
Specifieke zorg op maat voor senioren en revaliderende mensen!
P1180506.JPG
P1180600_bewerkt.jpg
P1180613_bewerkt.jpg

Valpreventie en veilig bewegen thuis

​​Confronterende cijfers van valongevallen in Nederland uit 2017:

  • 102.000 65-plussers (280 per dag) naar de Spoed Eisende Hulp als gevolg van een valongeval.

  • Dat is gemiddeld elke 5 minuten één 65-plusser naar een SEH-afdeling.

  • 3.849 65-plussers (11 per dag) overleden aan de gevolgen van een val.

 

Bron: veiligheid.nl Cijferrapportage Valongevallen Ouderen 2017.pdf

Mijn motivatie om deze training te ontwikkelen

Deze valpreventie screening en training heb ik ontwikkeld na het ervaren van de onnodige complicaties, terugval en risico’s die mijn moeder heeft moeten doorstaan na haar heupoperatie. Ze bleek onzelfstandig, onvoldoende geïnformeerd, niet bereikbaar en kreeg onvoldoende en matige oefeninstructies.

​​​

Voorkom ongelukken in en om het huis door één of meerdere consulten aan huis!

Bereikbaarheid voor hulp, veiliger gewoontes en kleine aanpassingen en hulpmiddelen in huis leveren al snel grote winst op. Techniek(aangepast bewegen) en fysieke oefeningen zorgen op de iets langere termijn voor beduidend minder risico op vallen en minder schade en beter herstel na een eventuele val.

Vertrouwenspersoon

Een bezoek aan huis is niet zomaar iets en al helemaal niet voor iemand met fysieke kwetsbaarheid!

Ik waardeer het zeer als u een vertrouwenspersoon uitnodigt om bij de consulten aanwezig te zijn. Uw partner, uw volwassen kind, een vriend, vriendin of goede buur zijn meer dan welkom!

Dit geeft u als klant een veiliger gevoel en mij eventueel de mogelijkheid om nog meer informatie over uw situatie in te winnen en tot een betere begeleiding te komen.

​Het eerste consult

Het eerste bezoek omvat een inventarisatie van potentiële risico's in zowel de huiselijke situatie als uw gezondheid.

U krijgt tijdens dit consult eenvoudige tips op maat. Voorbeelden, oefeningen en "handigheidjes" om onnodig risico te voorkomen, eventueel advies voor mogelijke hulpmiddelen en/of aanpassingen in huis, en indien relevant advies voor consultatie van arts of specialist.

 

Aansluitend krijgt u per mail een schriftelijk verslag van de inventarisatie met genoemde adviezen.

Afhankelijk van de opvolging van de adviezen kan het effect van dit ene consult zeer groot zijn.

Voor sommige mensen zal dit het risico op onnodig vallen en het onbereikbaar zijn voor hulp afdoende verminderen.

Vervolgconsulten

Met name voor mensen met bewegingsproblemen zoals angst, pijn en vermindering van balans, kracht en uithoudingsvermogen is het zinvol om vervolgconsulten te boeken.

 

Mijn streven is om de benodigde vervolgconsulten vlot achter elkaar te plannen zodat zo snel mogelijk zo veel mogelijk risico wordt afgedekt!

Ook tijdens de vervolgconsulten richten we ons zo pragmatisch mogelijk en allereerst op de problemen die het hoogste risico op vallen inhouden. We onderzoeken samen of er handigheidjes, techniekwijzigingen, hulp en/of regelmatige oefeningen noodzakelijk zijn.

 

Na ieder consult krijgt u per mail een schriftelijk verslag van de inhoud van het consult en genoemde adviezen en oefeningen.

Afhankelijk van de fysieke- en mentale mogelijkheden om de adviezen daadwerkelijk uit te voeren kunnen twee consulten het risico op onnodig vallen en het onbereikbaar zijn voor hulp aanzienlijk verminderen.

Evaluatieconsulten

Met name voor mensen die geadviseerd worden om hun gedrag op meerdere punten aan te passen en oefeningen hebben gekregen kan het zeer zinvol zijn om bijvoorbeeld na 1, 3 en 6 maanden een evaluatieconsult te boeken.

Ook in het geval van meerdere aanpassingen aan huis of duidelijke verandering van de persoonlijk gezondheidssituatie kan dit zinvol zijn.

P1180544.JPG
P1180582.JPG
P1180561.JPG
bottom of page