Ontspannen bewegen met aandacht en gevoel!

Ontspannen buitentraining

Doe uitsluitend zinvolle oefeningen met eigen lichaamsgewicht en natuurlijke hindernissen in jouw omgeving.
 

Buiten bewegen hoort bij de mens, het doet ons vaak goed. Zelfs als we er tegen opzien blijkt het achteraf meestal mee te vallen. Afhankelijk van de manier waarop je met je lichaam omgaat kan het zelfs heel prettig zijn.

In één of meerdere sessies leer ik jou hoe je op een ontspannen manier kunt bewegen in de buitenlucht. Dit beweegadvies kan de leidraad worden voor de rest van je leven.

​​

​Anders dan reguliere trainingen

Tijdens reguliere trainingen stellen mensen zichzelf (en trainers de sporters) meestal teveel harde doelen zoals een vooraf bepaalde tijd, aantal oefeningen, afstand, snelheid, aantal kilo's, aantal sets en aantal herhalingen. Dit gaat volledig voorbij aan het gevoel, leidt tot een fysiek gevecht met jezelf en een groot risico op blessures.

Ik wil je helpen om je gevoel als leidraad te nemen, zodat je plezier hebt en houdt en blessures voorkomt. Ik help je graag op weg om zo snel mogelijk zelfstandig zinvol te trainen!

Aandachtig

Je leert primair aandacht te geven aan wat je elke training kan ervaren aan ontspanning, kracht en uithoudingsvermogen.

We gaan zo pijnvrij mogelijk lekker wandelen, je lichaam loswerken, ontspannen joggen, ledematen uitschudden, je been-, arm- en rompkracht voelen en eventueel een beetje huppelen, springen en hindernissen nemen.

Aangenaam

Het doel van de training is niets anders dan aangenaam bewegen, zolang het aangenaam voelt en qua  intensiteit zo dat het na afloop nog steeds aangenaam voelt!

Ook snel, krachtig en intensief bewegen kan daadwerkelijk aangenaam aanvoelen. Lichte vermoeidheid door training is gezond en voldoende om onze fysieke kwaliteiten te behouden of vergroten, zonder te forceren.

 

Na de laatste sessie krijg je per mail een schriftelijk verslag van de inhoud van de sessies en genoemde adviezen.