top of page
Voorkomen van extra leed en blessures heeft prioriteit 1!

 

Benadering

Positiviteit vanuit realisme

Ook jij bent in staat om bewuster te worden! Dat zorgt voor een realistischer beeld van onze werkelijkheid, die meestal positiever is dan je denkt.

Ik help je allereerst via mindset oefeningen en gerichte aandacht voor jouw persoonlijke ervaringen, oosterse inzichten en psychologische kennis tot het realistische besef dat je al goed genoeg bent en goed voor jezelf mag zorgen. Dat geeft goede energie en zet je vanuit positiviteit in beweging.

Zelfwaardering en zelfcompassie als basis

Ik ben ervan overtuigd dat jij in basis goed bent en vol zit van goede kwaliteiten en intenties en help jou dat echt te ervaren!

Ik oefen vervolgens met jou om ook je omgeving en alle oude en nieuwe ervaringen als minimaal goed genoeg te ervaren. Dit geeft zowel mentale als lichamelijke ontspanning.

 

Elke sessie een cadeautje

 

Ik beschouw mijn trainingen als een cadeautje voor jou, maar evengoed voor mezelf. Vanuit het besef dat wij en onze huidige omstandigheden goed genoeg zijn, kunnen we op een hele fijne, ontspannen manier werken aan meer kwaliteit van leven!

We gaan regelmatig even letterlijk stilstaan bij wat er allemaal wel prettig, fijn, mooi, inspirerend, ontroerend en goed is en gaat.

Voldoende aandacht voor het positieve brengt namelijk balans en geeft de energie om uitdagingen op een constructieve wijze onder ogen te kunnen zien.

Werken aan problemen

Hoe zwaar je fysieke of mentale uitdagingen ook zijn geweest of zijn, verbeteringen beginnen bij onderkennen, doorvoelen en accepteren van de situatie zoals ie was of is.

Ik help je steeds weer te beseffen dat je tot nu toe altijd sterk genoeg was en ook op dit moment sterk genoeg bent om de realiteit te beleven. Dit realistische besef is voor de meeste mensen nieuw, maar werkt heel bevrijdend.

Angst verminderd daardoor.

We kijken vervolgens samen met aandacht naar de moeilijke ervaringen in jouw leven en verkrijgen zo diep inzicht in de ware aard van het probleem, de zorg, de angst, de boosheid etc.

Je zult leren dat je je problemen als leerervaringen kunt gaan zien en dat je er een rijker persoon van wordt!

 

Zo leer je niet alleen de leuke dingen en successen, maar ook de dalen te waarderen.

De dalen maken ons bijvoorbeeld ook meer bewust van de toppen!

Door deze coaching ga je zo ook intenser genieten!

 

Eenvoudig op ieder niveau en iedere leeftijd

 

Mijn mentale oefeningen bestaan o.a. uit inspirerende gedachten, gerichte aandacht en schrijfoefeningen.

Het grotere bewustzijn stimuleert gezondere keuzes op mentaal (psycho-sociaal en rationeel), maar ook fysiek gebied.

We oefenen het lichaam hoofdzakelijk middels dagelijkse functionele bewegingen. Ik richt mij daarbij op het minimaal noodzakelijke om fysiek gezond te blijven of te worden en stimuleer veilig bewegen met veel plezier!

Er zijn zelden hulpmiddelen nodig. De trainingen zijn "altijd en overal" uitvoerbaar. De oefeningen zijn voor iedereen op zijn eigen niveau eenvoudig uit te voeren, vol te houden en uit te bereiden. Mijn oefenstof is uitvoerbaar tot op zeer hoge leeftijd.

Zorg op maat

Ik werk graag zo praktisch en persoonlijk mogelijk. Bezoek op locatie of online bespaart jou reistijd en geld. Jouw omgeving geeft mij een beter beeld van de leefsituatie, waardoor ik mijn advies en trainingen nog meer op maat kan aanbieden.

Aantal sessies

Ik wil mijn kennis en expertise graag met zoveel mogelijk mensen delen. Ik streef daarom naar zo weinig mogelijk sessies waarin we zoveel mogelijk doen wat nodig is om jouw kwaliteit van leven te verbeteren. We doen wat nodig is, meer hoeft niet. 

Efficiënt oefenen van lichaam en bewustzijn

De juiste dagelijkse bewegingen, goed uitgevoerd, voldoende, maar niet teveel herhaald, zorgen voor behoud of verbetering van de fysieke mogelijkheden van de mens. Wanneer dezelfde bewegingen met gerichte aandacht worden uitgevoerd, zorgt de aandacht voor  verbetering van het bewustzijn en daarmee ook nog de mentale mogelijkheden van de mens.

Mijn aanpak gebruikt zoveel mogelijk dagelijkse bewegingen dus oefenen is altijd en overal mogelijk. Als je wilt ontwikkel je je lichaam en geest gelijktijdig. Kwaliteit van oefenen gaat boven kwantiteit. Zo hou je ook nog tijd over voor andere belangrijke, leerzame en leuke dingen!

 

Pijnvrij

Fysieke verbetering en bewustzijnsontwikkeling is uitstekend mogelijk zonder pijn te provoceren. Technisch goed en aandachtig bewegen geeft positieve impulsen en voorkomt blessures. Pijn verkrampt, belemmert en leidt tot overbelasting. Gelukkig kan reeds bestaande pijn onderzoekend en positief benaderd worden om het lijden te verlichten en de pijn te verminderen.

 

Vertrouwenspersoon bij bezoek aan huis

Een bezoek aan huis is niet zomaar iets en al helemaal niet voor iemand met fysieke kwetsbaarheid!

Ik waardeer het zeer als je een vertrouwenspersoon uitnodigt om bij thuisconsulten aanwezig te zijn. Je partner, volwassen kind, een vriend, vriendin of goede buur zijn meer dan welkom!

Dit geeft jou als klant een veiliger gevoel en mij eventueel de mogelijkheid om nog meer informatie over jouw situatie in te winnen en tot een betere begeleiding te komen.

bottom of page