top of page
Eenvoudige complete training van lichaam en geest!!
Rug naar zit 3.jpg
78820249_10217948260711912_3648094192715

Mindful Functional Movements

Dit is een door mij persoonlijk ontwikkeld basaal onderhoudsprogramma voor al je fysieke en mentale kwaliteiten.

 

De Mindful Functional Movements methode bestaat uit ontspannen en pijnvrije trainingen van de meeste essentiële bewegingen voor het behoud van zelfredzaamheid, ter bevordering van het fysieke en mentale (psycho-sociale en rationele) welzijn.

MFM biedt zoveel mogelijk behoud of zelfs vergroting van de dagelijks benodigde mobiliteit, coördinatie, balans, kracht, stabiliteit, flexibiliteit en het uithoudingsvermogen.

MFM biedt tevens aandachtstraining, waardoor het bewustzijn en de zelfcompassie groeit en gezondere leefstijlkeuzes mogelijk worden.

 

De basis en inspiratie voor deze methode ligt met name in de fysiotherapie, het boeddhisme, tai chi en mindfulness. Het programma komt voor een groot deel overeen met de standaard 8 weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training. Alle thema's komen ruimschoots aan bod. De aandachtsoefeningen bevatten echter meer zelf-compassie elementen en de bewegende oefeningen zijn wat functioneler dan de reguliere trainingen.

Door het regelmatig uitvoeren van de oefeningen onderhoud en ontwikkel je je fysieke en mentale kwaliteiten zo goed mogelijk. Deze gezonde leefstijl helpt bij het ervaren van een bevredigend leven, nu en in de toekomst.

Mijn complete MFM training bestaat uit een serie van 8 tot 10 opbouwende sessies met een eigen thema. De reguliere MBSR training is bewezen effectief na 8 volledige weken actieve deelname. Gezien de overlap in inhoud zal dat ook voor deze training gelden.

Je kunt de sessies echter zonder verplichting 1 voor 1 boeken, elke sessie is rijk aan mogelijke leerervaringen!

Na de hele serie gaan we naar wens door met sessies met thema naar keuze.

Elke sessie bevat de volgende onderdelen:

  • 1 thema ter bewustwording.

  • Zo pijnvrij- en functioneel mogelijk oefenen.

  • Aandachtig uitgevoerde oefeningen ter onderhoud of zelfs verbetering van de gewrichtsmobiliteit.

  • Aandachtig uitgevoerde algemeen dagelijkse bewegingen ter onderhoud of zelfs verbetering van de dagelijks benodigde mobiliteit, coördinatie, balans, kracht, stabiliteit, flexibiliteit en het uithoudingsvermogen.

  • Bewustzijnstraining middels gerichte aandacht voor wat er zich openbaart aan zintuiglijke prikkels, gedachten, oordelen en emoties, ter verbetering van het fysieke en mentale welzijn en de leefstijl.

  • Oefeningen voor thuis en adviezen om algemeen dagelijkse bewegingen met meer aandacht en variaties te oefenen.

  • Eenvoudig toepasbare adviezen op gebied van gezonde voeding, een meer actieve leefstijl in het dagelijks leven, prettige recreatieve en sociale bewegingsactiviteiten en (nacht)rust.

Na elke sessie krijg je een mail met thema-gerelateerde aandachtspunten en adviezen.

bottom of page